Miks mõned inimesed kardavad paaniliselt köögivilju, eriti näiteks brokolit?
Arvata võib, et kõige enam on see seotud negatiivsete lapsepõlvemälestustega, mis jäävad kummitama meid ka täiskasvanueas. Last võidi sundida sööma köögivilju, ei lubatud laua äärest lahkuda või ei antud magustoitu, enne kui taldrik köögiviljadest tühi. Samuti võib vastumeelsust köögiviljade suhtes tekitada see, kui neid serveeritakse liiga üleküpsetatult ja plödilt. Võib ka olla, et inimene on mingil ajahetkel olnud sunnitud pidama dieeti, mis lubas süüa vaid köögivilju, ning nii on tekkinud vastumeelsus nende söömise suhtes.

Kui inimesele serveeritakse köögivilju vaid talle vastuvõetamatul viisil, siis ta ei saagi neid kuidagi ahvatlevaks pidada. Kellele maitsevad vürtsikad toidud, see ei taha tavalist keedetud porgandit. Kellele meeldivad lihtsad maitsed, seda võivad hoopis rikkalikud kastmed eemale peletada.

Mõned inimesed aga ei armasta näiteks keedetud kaalikat seetõttu, et neil on hästi tundlik maitsemeel kibeda maitse suhtes ning keedetud kaalikas võib tunduda neile söömiseks liiga kibe. Ka brokoli, lillkapsas, lehtköögiviljad ja baklažaan võivad mõnele inimesele tunduda kibeda maitsega.

« Eelmine
VILJARATAS      SPETSIALIST ANNAB NÕU      5 PÄEVAS      VEEL HUVITAVAT