Kui suur on üks portsjon?
Üks portsjon on umbes 1 peotäis.

Üks portsjon köögivilju annab ligikaudu 25 kcal ja see on näiteks:
  • 100 g köögivilju (kas värskelt, keedetult, aurutatult või rasvata hautatult)
  • 80 g keedetud kaunvilju
  • 2 dl köögiviljamahla
  • 1 dl köögivilju roa koostisosana või rasvaga valmistatult (vormiroad, vokiroad, supid, rasvaga valmistatud hautised)
  • 1 dl köögiviljahoidist (nt marineeritud kurk, merikapsas, letšo, konserveeritud tomatid)
  • 300 g seeni (valmistatud rasvata)
Üks portsjon puuvilju-marju annab ligikaudu 40–70 kcal ja see on näiteks:
  • 100 g värskeid puuvilju või marju
  • 15 g kuivatatud puuvilju või marju
  • 1 dl puuvilja- või marjamahla
  • 2 dl puuvilja- või marjanektarit
  • 1 dl kompotti (mõõduka suhkruga)
  • 1 dl puuvilju või marju roa koostises (kissell, tarretis, küpsetised)


« Eelmine  |  Järgmine »
VILJARATAS      SPETSIALIST ANNAB NÕU      5 PÄEVAS      VEEL HUVITAVAT